SezoNowość – warsztaty botaniczno-kulinarne dla szkół ponadpodstawowych

  • Czas trwania:

    2,5 h

  • Limit miejsc:

    30 osób

  • Koszt:

    750 zł za grupę 15 os

W razie pytań napisz do nas

wycieczki.ogrod@uw.edu.pl

To wyjątkowe warsztaty botaniczno-kulinarne. W zależności od pory roku organizatorzy przygotują składniki do przygotowania smacznej potrawy. Wspólne gotowanie uczniów pod okiem edukatorów to najlepsza okazja do nauki.
Uczestnicy dowiedzą się o zdrowych składnikach, które warto wprowadzić do domowych i szkolnych jadłospisów.
Poznają nowe smaki, połączenia przypraw i składniki dostępne w danej porze roku.
Efektem spotkania jest wspólnie przyrządzenie sezonowego dania, którym wszyscy posilą się na miejscu.

Zajęcia dostępne w środy
Koszt: 750 zł za grupę 15 os.
Czas trwania: 2,5 h
Limit: 30 osób

Wskazówki dojazdu

Ogród Botaniczny
Uniwersytetu Warszawskiego

Aleje Ujazdowskie 4,
00-478 Warszawa

Ogród
Oaza przyrody w wielkim mieście

Dostępny
codziennie i dni świąteczne: 10:00 - 20:00
KASY czynne do godziny: 19:00

Szklarnie
Tropikalny las w centrum Warszawy

Dostępne
wtorek-niedziela, dni świąteczne: 10:00 - 20:00
KASY czynne do godz: 19:00 (ostatnie wejście: 19:20)

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.